Dé badkamertrends van nu

De tijd dat je badkamer vooral wit met neutrale tinten was, is allang voorbij. Op het gebied van badkamers zijn er continu nieuwe trends. Trends op het gebied van materialen en kleuren, trends op het gebied van vernieuwende producten en zelfs trends op het gebied van vormen! Onze eigen trendwatcher gaat alle toonaangevende beurzen af en spot daar alles wat nieuw, mooi en fascinerend is. Soms geïnspireerd op interieur, soms geïnspireerd op fashion, maar altijd helemaal van nu.

Jouw badkamer als stijlstatement

Zwarte kranen zijn het al een tijdje helemaal. Niet vreemd, want zwart kleurt natuurlijk overal bij en bovendien zien zwarte kranen er stoer en robuust uit. Maar op dit moment zien we ook veel witte kranen en zelfs gekleurde kranen (denk aan geborsteld koper of rosé goud). Allemaal geschikt om echt een statement mee te maken.

Ook op het gebied van tegels gebeurt er veel unieks. Een vierkante of rechthoekige tegel? Kan, maar ook zeshoekige tegels, tegels geplaatst in wildverband of visgraatmotief, of zelfs een tegelloze badkamer zien we veel.

Badkamertrend #1: Hotel Chic

Als je houdt van weldadige luxe in je badkamer. Warme, donkere kleuren alsof je je waant een ultraluxe hotelkamer met badkamer, die van alle gemakken is voorzien. Denk aan gouden kranen met donkere tegels of marmer, leder (ook in de badkamer!) of wandbekleding met reliëf. Het is een trend voor iemand met een uitgesproken stijl en voorkeur voor luxe materialen.

Intens en dynamisch | Maximale verwennerij

Badkamertrend #2: Playful Energy

Durf je te kiezen voor een bijzondere badkamer? Geen grijs en witte, basic badkamer? Kijk dan zeker even mee met deze trend. Soms net dat uitgesproken accentkleurtje, maar ook een volledige wand met felle kleur. Het mag! Misschien niet voor iedereen, maar het geeft mooie inspiratie voor badkamers die net even anders zijn.

Speel met kleur, tegels in diverse patronen

Badkamertrend #3: Wabi Sabi

Wabi sabi is een eeuwenoude Japanse kunstvorm, die als uitgangspunt heeft dat streven naar perfectie alleen maar stress oplevert. Volgens wabi sabi, vrij vertaald ‘eenvoud en het verstrijken van tijd’, zit schoonheid in natuurlijke dingen, in veroudering, in vergankelijkheid en vooral… in imperfectie. Ooit een boom gezien die precies recht en perfect symmetrisch was? Precies! Vertaal het wabi sabi-gevoel naar jouw badkamer en creëer zo een (im)perfecte plek om op natuurlijke wijze tot rust te komen.

Organisch en romantisch

Badkamertrend #4: Silent Dream

Je badkamer is de ruimte bij uitstek om heerlijk in te ontspannen en volledig tot rust te komen. De ingetogen, stille sfeer van de badkamertrend Silent Dream is daarvoor ideaal. Alles in deze badkamers, van kleur tot vorm en van materiaal tot lichtplan, draagt op zijn eigen subtiele wijze bij aan een fluisterstille uitstraling. Zo ontstaat een prachtige ruimte waarin je optimaal kunt relaxen: wellness in je eigen huis! Wie wil dat nou niet?

Minimalistische romantiek

Badkamertrend #5: Soft Geometry

Veel gezien op de grote, toonaangevende meubelbeurzen in Milaan en Keulen: de woontrend Soft Geometry. Dat klinkt misschien in eerste instantie wat vreemd, want bij geometrische vormen denk je toch in eerste instantie aan harde of in ieder geval strakke lijnen. Maar geometrische, strakke vormen kunnen wel degelijk een zachte uitstraling hebben! Met een badkamer in Soft Geometry-stijl heb je dus eigenlijk het beste van twee werelden.

Zacht, rond en ovaal

Bezoek onze showroom

Inspiratie opdoen was nog nooit zo leuk

Onze showroom is er om je te inspireren en te helpen om keuzes te maken. Daarna verloopt alles net zo comfortabel en persoonlijk. Duidelijke afspraken, installatie door onze eigen ervaren vakmensen en service tot ver na de oplevering. Wij zijn ervan overtuigd dat ‘het geluk in elk detail zit’.

Badkamermeester Baderie van den Boomen